Moeilijk te vertalen woorden

Datum: 2024-09-09
Tijd: 17:30
Locatie
Pulchri Studio
Lange Voorhout 15
Den Haag

“Het dekt toch niet helemaal de lading.” Heb jij dat gevoel ook weleens als tolk of vertaler bij moeilijk te vertalen woorden of uitdrukkingen?

Uitwaaien – Natafelen – Gezellig – Heftig

Sommige woorden zijn moeilijk te vertalen. Iedere tolk en iedere vertaler krijgt hier wel eens mee te maken.

Hoe ga jij hier mee om?

Op maandag 9 september organiseert SNVT een workshop over ‘Moeilijk te vertalen woorden’. We zijn blij dat ons netwerker Christy de Back bereid is om de avond in goede banen te leiden.

Na een korte inleiding met recente voorbeelden en anekdotes uit de vertaalpraktijk van Christy de Back, gaan we in kleine groepen met elkaar aan de slag. Alle talen van de leden die die avond aanwezig zijn komen aan bod: Engels, Duits, Frans, Grieks, Spaans en nog veel meer.

Winactie

Onder de netwerkers die op 9 september aanwezig zijn bij de workshop zal een exemplaar van het boek ‘Lost in Translation’ worden verloot. Een prachtige publicatie over onvertaalbare woorden in allerlei talen. Doe mee en win!

We hebben jouw input nodig voor deze workshop!

Doe je mee?

Stuur voor uiterlijk 1 september 2024 een aantal Nederlandse woorden die jij lastig vindt om te vertalen (met óf zonder jouw vertaaloplossing) naar info@christydeback.nl

Alvast bedankt!

Graag tot ziens in Den Haag op maandag 9 september 2024.

 

Over Christy de Back
 “Making you look good, sound good and feel good in English.”
Enthousiast, gedreven en vakkundig werkt Christy de Back sinds 1999 als congrestolk, beëdigd vertaler Nederlands & Engels en als taaltrainer Engels.
Als congrestolk Nederlands & Engels is Christy werkzaam voor bedrijven zoals McDonald’s, RTL en Bol.com, en voor organisaties zoals de FNV, de KNVB en Talent naar de Top.
Christy vertaalt informatieve, commerciële en wervende teksten over kunst & cultuur, onderwijs en het bedrijfsleven. Haar opdrachtgevers zijn o.a. Teylers Museum, NWO en Oxfam Novib. Transcreation is haar specialiteit: lekker leesbare teksten.
Als taaltrainer Engels geeft Christy zowel Academic Writing als Business English aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

+31 (0)6-52 416 439
www.christydeback.nl
info@christydeback.nl

 

Aanmelden

Ticket Type: Aantal tickets Prijs per ticket
1 persoon
 32,50
Hoeveelheid: Totaal:

Naam spreker

Christy de Back