Wat biedt de SNVT

Leg contact met andere vertalers en tolken, profiteer van elkaars kennis en ervaring, verbreed en verdiep je vakkennis, help elkaar aan opdrachten en krijg PE-punten. Je ziet: SNVT heeft vertalers en tolken heel wat te bieden.

Leg contact met andere vertalers en tolken

Bij SNVT vind je vertalers en tolken met verschillende achtergronden en nationaliteiten die hun werk doen als zzp’er of in loondienst bij een bedrijf, vertaalbureau of (semi)overheidsorganisatie. Die enorme diversiteit zorgt voor een schat aan collectieve kennis en ervaring, die we graag met elkaar delen. Als netwerker heb je toegang tot de gegevens van de andere netwerkers, inclusief hun talencombinaties en vakgebieden. Zo kun je rechtstreeks contact opnemen, wat uiteraard ook kan via de discussiefora op het besloten gedeelte van onze website.

Verbreed en verdiep je vakkennis

We ontmoeten elkaar ook geregeld face to face: elke twee maanden is er een bijeenkomst<link toevoegen> in een informele en collegiale setting. Tijdens deze bijeenkomsten nodigen we geregeld een spreker uit om te vertellen over bepaalde aspecten van ons mooie vak. Na het algemene gedeelte met spreker en maaltijd praten we na, is er ruimte voor vragen en om te netwerken, en bespreken we interessante thema’s en ontwikkelingen in ons vakgebied.

Help elkaar aan opdrachten

Het verwerven van opdrachten is niet de belangrijkste doelstelling van SNVT, dat is contact leggen met vakgenoten, kennis delen en elkaar ondersteunen bij onze professionele ontwikkeling. Maar het is wel een aantrekkelijke bijkomstigheid. Wanneer netwerkers werk willen doorspelen, kijken ze het liefst eerst in eigen kring rond. Logisch, want je kent elkaar en weet wat je aan elkaar hebt. Op die manier gebeurt het regelmatig dat netwerkers elkaar over en weer aan interessante opdrachten helpen.

Krijg PE-punten

Voor beëdigde vertalers en tolken is het zaak dat ze werk maken van hun permanente educatie (PE). Ook daar draagt SNVT aan bij: je kunt voor elke bijeenkomst of andere activiteit van SNVT waar je aan deelneemt PE-punten aanvragen. Lees meer over PE-punten.

Kom eens langs

Lijkt het je interessant om vrijblijvend een bijeenkomst bij te wonen en kennis te maken met onze netwerkorganisatie? Zes keer per jaar, op de tweede maandagavond van de oneven maanden, komen we bij elkaar in de prachtige Pulchri Studio aan het al even mooie Lange Voorhout in Den Haag. Lees meer over onze bijeenkomsten.

“In 2011 ben ik lid geworden van dit netwerk en het lidmaatschap heeft me veel gebracht, te veel om hier op te noemen. Zo heb ik, als beginnend vertaalster, dankzij de boeiende lezingen en de inbreng van collega’s meer kennis opgedaan van en inzicht gekregen in het vertalen van teksten. Gezamenlijk hebben we ons bezonnen op de competenties die vereist zijn voor tolken en vertalers, op allerlei problemen die we als zodanig tegen kunnen komen. Het waren goed georganiseerde, leerzame en gezellige avonden.”

Marjolijn du Jour