Over SNVT

Stichting Netwerk voor Vertalers en Tolken (SNVT) werd in 1989 opgericht onder een naam die afgekort één letter verschilt: Stichting Vrouwennetwerk Vertalers en Tolken (SVVT). De SVVT vloeide voort uit de Residentievertalers, die sinds 1981 actief waren. Op 5 juli 2022 veranderden we officieel onze naam, een rechtstreeks gevolg van de keuze om ons netwerk open te stellen voor alle professioneel vertalers en tolken in Nederland.

Ondersteunen en stimuleren

De vertalers en tolken in onze netwerkorganisatie ondersteunen elkaar en stimuleren elkaars professionele ontwikkeling. Dat kan gaan om een inhoudelijk vertaalvraagstuk, maar bijvoorbeeld ook hoe je als freelancer zaken als administratie en acquisitie het beste aanpakt. De gezamenlijke kennis van onze netwerkers vormt een voortdurende bron van verdere ontplooiing en inspiratie. Niet alleen online, op onze besloten pagina’s, maar ook tijdens bijeenkomsten en activiteiten.

Halen en brengen

Onze netwerkers zijn stuk voor stuk opgeleide vertaalprofessionals. Zo zorgen we voor een gelijkwaardige inbreng van iedere netwerker, waarbij we allemaal profiteren van de kennis en ervaring die we in ons netwerk ter beschikking stellen. Om die reden stellen we bepaalde eisen aan toelating tot SNVT. Je leest er meer over op de pagina Praktische zaken.

Ben je vertaler of tolk en wil je vrijblijvend een bijeenkomst van ons netwerk bijwonen? Lees meer over onze bijeenkomsten.